четвртак, 28 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Ускоро у продаји алкохол који не изазива мамурлук

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Ако уживате у алкохолу и волите да попијете по неколико чаша жестине онда знате шта вас чека сутрадан. Мучнина, главобоља, безвољност први су знаци мамурлука. Када после доброг провода са пријатељима дође паклено јутро зажалимо због сваке чашице коју смо попили. Међутим, научници коначно имају решење за овај проблем.

 

Нова врста напитка која изазива припитост, али без мучнине и негативних ефеката на ваш организам, би могла да се појави у продаји већ за пет година.
 
Синтетички алкохол
Овај синтетички алкохол је настао као резултат вишегодишњег напора тима од неколико научника, чији је предводник британски професор Дејвид Нат. Он је, иначе, био запослен као саветник у влади Уједињеног Краљевства, али је изгубио ту позицију након неколико изјава у којима је тврдио да је дрога мање опасна по људски организам од алкохола.
 
Професор Нат и његове колеге тврде да њихов нови напитак, назван Алкарел, пружа исте позитивне ефекте као типично алкохолно пиће: растерећеност, друштвеност и добро расположење. Оно што је њима пошло за руком, међутим, је да потпуно елеминишу негативне ефекте који се везују за припито стање као што су обољења јетре, мучнина, агресивно понашање и губитак контроле.
У интервјуу за магазин Гардијан, Професор Нат је поводом свог открића изјавио следеће: 
 
- Знамо где у мозгу алкохол изазива добре ефекте, а где лоше, и који рецептори су одговорни за то. Оно што смо ми постигли са Алкарелом је начин да таргетирамо добререцепторе.
 
Пре него што се појави у продаји, Алкарел мора још да се тестира и прође кроз све процедуре регулатора како би се дефинитивно сазнало колико је безбедан за конзумацију.
 
Ако све прође како треба, можемо да очекујемо да га видимо у радњама за око пет година.

Промо

Bg

Најчитаније