четвртак, 28 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

СВЕ ВИШЕ ДЕВОЈАКА ПОГОЂЕНО: Због ове активности изгледате и 10 година старије

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Положај врата и главе при овој активности узрокује прерано стварање бора на лицу, врату и деколтеу.

Вероватно вам је већ познато да модерна технологија узима свој данак, али, овај пут реч је о утицају на изглед и здравље коже!

Дерматолози упозоравају да су особе које често гледају у свој мобилни телефон подложније борању коже лица и настанку прегиба у пределу врата и деколтеа, због честог положаја у којем главу нагињу ка доле - преноси Дејли мејл.

То последњих година све чешће погађа и младе жене, док се претходне генерације нису због тога бринуле и досвојих 60 - их година.

"Свакодневно гледање у екране мобилних телефона и таблета у том положају и те како има утицај на промене на кожи, а последњих десетак година тај проблем погађа све млађе жене", упозорава Кристофер Роланд Пејн,консултант дерматолог на клиници у Лондону.

То подручје је посебно осетљиво код жена јер је изложеније утицају и сунчевих зрака, при чему трпи горњи слој коже, који постаје све тањи и губи еластичност.

Просечни власник паметног телефона проведе више од два сата на дан гледајући у екран свог телефона, а процењује се да чита поруке, мејлове и слично и до 150 пута дневно!

Када се томе придода и време проведено гледајући у тастатуру рачунара, није ни чудно што се све млађе генерације суочавају са проблемом који је до скоро био резервисан само за старије!

Дневно

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније