недеља, 05 април 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

КАКО НАС ОНИ ВИДЕ Американци објашњавају зашто се, по њима, Срби и Хрвати мрзе

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Екипа Американаца, која стоји иза канала "ТестТубе", објавила је на Јутјубу "информативно-едукативни" видео у ком објашњавају однос Хрватске и Србије

- Од религијских конфликата до спорова око граница, Хрватска и Србија се деценијама сукобљавају. Откривамо шта се крије иза тог анимозитета и зашто се ове земље мрзе - стоји у опису видеа.

Неће се, како наводе, у свом излагању превише фокусирати на географске аспекте приче, већ крећу од чињенице да су Хрвати и Срби "народи источне Еуропе који вековима живе једни поред других", али једни су већином православци, док су други католици. Спомињу и настанак Југославије, краља Александра, Немце, нацисте, марионетску државу, најновији рат, проглашење хрватске независности, оптужбе за геноцид...

А из неког разлога су, у настојању да сликом попрате објашњење, у видео ставили фотографије Београда и Сплита, па се из контекста може закључити да та два града представљају главне градове Србије и Хрватске.

- Данас се споре чак и око заједничке границе, реке Дунава - наводи при крају водитељка, па закључује: "Укратко, Хрвати и Срби се мрзе због стотина година конфликта, ратова и различите религијске идеологије. Чини се, нажалост, да се тај конфликт наставља - закључује она.


ВИДЕО> Погледајте шта су још објаснили

Индеx.хр   Блиц

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније