субота, 04 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Ево где живе најздравији људи на свету!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Уколико желите да доживите лепу старост, без болести и патње, можда би требало да размишљате да се преселите у неку од ових земаља

Иако је многим људима сан да доживе стоту или да буду вечито млади и лепи, остварење таквих жеља је засад научна фантастика. Но, оно што се може јесте поживети леп живот у здрављу и весељу.

А све то зависи не само од стандарда, већ и од климе, генетских обележја, животног стила, прехрамбених и хигијенских навика.

Доносимо вам листу од пет земаља у којима једва да има болести:

Катар

Становници Катра ретко се тазбоље, јер по природи имају изузетно јак и развијен имуни систем. Једино се тиме може оправдати овај феномен. У овој земљи је у просеку седам лекара на хиљаду људи, а просечни животни век је 77 година.

Норвешка

Ово је земља у којој се највише троши на здравствену негу по глави становника. Има веома развијену економију и њени становници имају приступ најбољој медицинској опреми и најефикаснијим лековима.

Infografika: Telegraf

Швајцарска

Швајцарска је трећа земља на свету са најздравијим становништвом. Разлог томе крије се у ниским температурама, планинама и свежем ваздуху карактеристичним за ову земљу. Стопа смртности износи девет на хиљаду становника. Ипак, оно што изненађује јесте чињеница да је потрошња алкохолних пића у овој земљи за 73 одсто већа од глобалног стандарда, а 22 одсто посто жена и 31 одсто мушкараца у Швајцарској су пушачи. Ипак, упркос овим лошим навикама трећа су најздравија нација на свету.

Луксембург

Ово је једна од држава у којој се највише троши на здравствени систем. Оно што квари слику јесте висока стопа гојазних особа и велика потрошња алкохолних пића, преноси Вечерњи лист.

Infografika: Telegraf

Јапан

Око четвртине становништва старије је од 65 година. Јапанци често иду на систематске прегледе, осигурана је одлична пренатална брига и контрола заразних болести. Иако ове медицинске услуге нису бесплатне, Јапанцима држава олакшава тако што покрива 70 одсто вредности медицинских услуга. Важну улогу у дуговечности и здрављу овог народа сигурно има и начин живота.

Телеграф.рс

Најчитаније