понедељак, 06 април 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

СЕЋАМО ИХ СЕ СА СЕТОМ: Ово су биле најпопуларније цигарете у СФРЈ

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Средином шездесетих година прошлог века СФРЈ је имала чак 15 фабрика дувана, које су правиле чак 145 брендова цигарета. Годишње је из фабрика излазило чак 25 милијарди цигарета

Бившу СФРЈ старије генерације сигурно памте по великом броју производа којих се данас сећају са сетом. Многи од њих су услед ратова и кризе потпуно нестали са тржишта и једноставно су престали да постоје.

Међу таквим производима су сигурно и цигарете. Напоменућемо само неке: “филтер 57″, “формула”, “опатија”, “век”, “зета”.

Пушење цигарета чинило је саставни део имиџа челника државе, а омладина је у СФРЈ одрастала на партизанским филмовима у којима млади борци братски деле дуван.

Средином шездесетих година прошлог века СФРЈ је имала чак 15 фабрика дувана, које су правиле чак 145 брендова цигарета. Годишње је из фабрика излазило чак 25 милијарди цигарета. Најјачи и уједно најпознатији брендови долазили су из Сарајева, Ниша и Загреба.

Трон најпродаваније, у појединим годинама и са више од 40 одсто удела на тржишту, годинама је припадао “драви”. Такође, популарна и продавана била је и “дрина”, као и “морава”.

Погледајте видео о томе шта је све било популарно у бившој СФРЈ.

Којих се брендова из бивше СФРЈ најрађе сећате, а које бисте хтели да избришете из памћења?

Телеграф.рс

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније