субота, 05 децембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

СНС тражи да се и листићи на којима пише „Вучићу педеру!„ додају збиру њихових гласова

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Српска напредна странка упутила је захтев Републичкој изборној комисији да се сви листићи на којима је дописано “Вучићу, педеру“ уврсте у укупан број гласова ове партије.

Према речима напредњака таквих листића има око 50.000 и њиховим поништавањем би се угрозила изборна воља грађана.

– По закону у о избору народних посланика сваки листић на коме се јасно види за кога је бирач желео да гласа мора се сматрати важећим – објашњава потпредседник напредњака, др Небојша Стефановић.

– На неких 50.000 листића јасно стоји текст “Вучићу, педеру!“ чиме су бирачи недвосмислено показали ко је кандидат коме су поверили свој глас. РИК је у обавези да ове гласове дода нашем укупном збиру и ми ћемо инсистирати да закон буде спроведен до краја како на изборе не би пала никаква сенка сумње – објаснио је он.

Др Стефановић је додао и да би овако добијен број гласова могао да доведе до знатних промена у расподели посланичких мандата што би његовој странци обезбедило довољну подршку за наставак болних реформи.

– Премијер је више пута поновио да воли када му вичу „Вучићу, педеру“ што је сигурно утицало на наше бираче и навело их да на овај начин искажу своју вољу. Све сем признавања ових гласова би представљало удар на демократију, регуларност избора и, на крају, напад на самог Вучића и владу Србије. Овим путем позивам РИК да уважи наше захтеве и тако покаже да је изнад дневне политике и политичких притисака – поручио је актуелни министар полиције.

Уколико РИК не уважи овај захтев напредњаци ће позвати своје присталице на масовне уличне протесте на којима ће своје захтеве, једногласно исказати, скандирањем „Вучићу, педеру!“.

Бојан Савић, Њузнет

Промо

Bg

Најчитаније