субота, 10 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

NEKADA JE DONJI VEŠ SUVIŠAN: Spasićete sebe VAGINALNIH INFEKCIJA ako posle seksa uradite OVO!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Najveći broj žena bi posle seksualnog kontakta rado utonule u san, ali ginekolozi kažu da ima mnogo toga što bi trebalo uraditi pre nego što se zaspi.

Odlazak u toalet

Čak iako bešika nije puna pokušajte da urinirate. Mokraća će u svakom slučaju isprati bakterije iz uretre, koje se četo posle seksualnog kontakta tu zadržavaju ili nehotično dospevaju u debelo crevo.

Ovo je naročito važno ukoliko ste skloni infekcijama uro-genitalnog trakta. Bolno mokrenje ili eritrociti u mokraći jesu najčešća pojava ukoliko odlažete odlazak u toalet.

Koristite peškir ili ubrus

Seksualni odnos se ne može odvijati u uslovima apsolutne suvoće. Stoga su genitalije u trenucima intimnog odnosa pune vlage koja potiče od prirodne lubrikacije, znoja, predsemene tečnosti. Ovakvo okruženje je idealno za razvoj glivičnih infekcija, pa se posle seksualnog odnosa savetuje tuširanje i korišćenje peškira, sve do trenutka kada ne budete potpuno sigurni da je vaša vagina suva.

- Vlagu treba izbegavati, a to se naročito odnosi na žene koje su sklone gljivičnim infekcijama. Najbolje je isprati vaginu čistom vodom. Pritom, izbegavajte korišćenje mirisnih sapuna, kako ne biste narušili prirodnu kiselost tog područja. Najbolje je posle tuširanja obući pamučni veš, a ukoliko želite da spavate bez njega i to je poželjno. Tako će vagina tokom čitave noći biti slobodna i koža će moći da diše - kaže doktorka ginekologije i akušerstva Sara Tugud, a prenosi magazin Health.

Ako osećate tegobe posle seksa, odmah se obratite lekaru

Osluškujte svoje telo posle seksa, a ukoliko osetite svrab, bol ili imate krvarenje, obratite se lekaru. Ovi simptomi jesu jasan signal da vam je potrebna pomoć ginekologa, pa nemojte oklevati da mu se javite već sutra.

Dnevno.RS! Izvor vesti!

Промо

Bg

Најчитаније